Foto: Elias Gammelgård

Cajsa Trepte

Pianopedagog Cajsa Trepte tog musiklärarexamen vid Örebro Musikhögskola 1997, där studerade hon piano för Bengt-Olof Sahlin och Lennart Ågren. Hon tog musikerexamen i cembalo vid Kungl. Musikhögskolan 2003. Hon har lång erfarenhet som pianolärare, teorilärare och musiker. Cajsa har arbetat i de flesta skolformer och har därmed en mycket bred erfarenhet av barn och ungdomar. 

Cajsas cembalo på plats i Kalmar slott-redo för konsert!

“Att hitta vägar till hur varje elev lär sig bäst är det som utmanar mig och ger mig glädje i det dagliga arbetet”

Photo by Steve Johnson from Pexels

Lära ut

Vi arbetar metodiskt med gehörsinlärning och notinlärning. Vi lär ut skalor och ackordbrytningar. Syftet med det är att få en full överblick av hur tonarter fungerar och därmed enklare kunna orientera sig i olika musikstycken både vad gäller gehöret och notläsningen. Vi arbetar ofta med musikteori och gehörsövningar integrerat i pianoundervisningen.

FullSizeRender-2

Ebba Lorentzi

Ebba tog sin lärarexamen med fördjupning i piano och ensemble vid Kungl. Musikhögskolan i januari 2019. Hon har tidigare arbetat som pianolärare i olika kultur- och musikskolor runt om i Stockholm samt haft privatelever. Utöver tjänsten i Sollentuna arbetar hon även i Botkyrka kulturskola. Ebba är också aktiv som musiker och har erfarenhet av musicerande i olika sammanhang med bl a körer, popartister, musikaler, ackompanjatör till sångare mm.

Joline Granath

Joline har en kandidat- och masterexamen i klassiskt piano från Kungl. Musikhögskolan, där hon under 5 år (2014-2019) studerade för prof. Anders Kilström. Hon är aktiv musiker, både som solist och kammarmusiker och har spelat allt mellan wienklassiska sonater och nyskriven opera. Som lärare strävar hon efter att både förmedla sin egen kärlek till pianospel och att ge sina elever en stadig grund i teknik och musikteori.